Brutális fagy jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

Brutális fagy jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

agrarszektor.hu
Fagyni fog hétfő reggel Magyarország nagy részén, a derült, szélcsendes tájakon mínusz 5 foknál is hidegebb lesz. Az ilyen erős fagy már komoly károkat okozhat a virágzó gyümölcsösökben, és akár meg is tizedelheti a termést, ezért érdemes előre gondoskodni a fagyvédelemről.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap elhagyja térségünket a csapadékos időjárást okozó mediterrán ciklon, mögötte viszont erős, a Dunántúlon helyenként északi-északnyugati széllel hideg, egyre szárazabb levegő áramlik fölénk - írja az Időkép. Hétfő hajnalra lecsendesedik a szél, és a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet. Egyedül keleten és a nyugati határ közelében maradhatnak erősebben felhős tájak, amelynek jótékony hatásaként kevésbé hűlhet le a levegő, viszont máshol komolyabb fagyok jöhetnek. A hőmérők akár mínusz 5, mínusz 7 fokot is mutathatnak.

Forrás: Időkép

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Ilyen mértékű fagy már jelentős károkat képes okozni a virágzó gyümölcsökben, védekezés híján sajnos megtizedelheti az idei termést a hétfő hajnali hideg. Fagyvédelmi öntözéssel, illetve füstöléssel azonban enyhíthetjük a fagykárokat. Jó hír, hogy keddtől felmelegedés jön, így ezen a reggelen már csak helyenként lehet -1, -3 fokos fagy, majd a hét közepére megszűnnek az éjszakai fagyok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?