Hatalmas zivatar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

Hatalmas zivatar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

MTI
Zivatarveszély miatt országos figyelmeztetéseket adott ki szombatra, augusztus 20-ára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Emellett az ország nagy részére a felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetést adtak ki: a fővárosra, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére másodfokút. Azt írták: a térséget elérő hullámzó hidegfront hatására zivatarokra kell számítani. Az éjszaka második felétől egyre inkább a felhőszakadás lehet a fő veszélyforrás. Szombaton napközben több hullámban, több helyen várhatók zivatarok, a legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben. A zivatarokat a felhőszakadás mellett helyenként viharos szél és jégeső kísérheti. Mindeközben az ország északkeleti, keleti megyéiben még 25-26 fok közelében alakulhat a napi középhőmérséklet.

Kiadták a riasztás felhőszakadás miatt. Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Kiadták a riasztás felhőszakadás miatt. Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A csúcsértékek általában 25 és 31 fok között valószínűek, de északkeleten még melegebb lesz, 34-36 fok is előfordulhat. A hőség veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat többször felhívta a figyelmet arra, hogy zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat. Ezért azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?