Nem sok jót tartogat az időjárás: ez várhat a magyarokra a hétvégén

Nem sok jót tartogat az időjárás: ez várhat a magyarokra a hétvégén

MTI
A hétvégére ismét melegszik a levegő és többórás napsütés is várható, vasárnap azonban ismét beborul az ég és a nap második felében már eső, zápor lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hétvégén 22 fok felett várható, de szombaton hajnalban a hidegre érzékeny tájakon 0, -1 fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, legfeljebb az északkeleti megyékben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ugyanakkor számottevő csapadék ott sem valószínű. A nyugatias szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. Szombaton változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban helyenként pára, köd képződhet. A déli szelet többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérhetik.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hajnalban jobbára 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny tájakon 0, -1 fokot is mérhetnek. Délután 16, 22 fok várható. Vasárnap a napos körzetek, illetve időszakok mellett nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében kevesebb, második felében több helyen valószínű eső, zápor. Egy-egy zivatar is előfordulhat. Hajnalban néhol pára, köd képződhet. A déli szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 3 és 11, a csúcshőmérséklet 15 és 23 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?