Hihetetlen, de igaz: fillérekért árulják ezt a szuperélelmiszert a magyar piacon

Hihetetlen, de igaz: fillérekért árulják ezt a szuperélelmiszert a magyar piacon

agrarszektor.hu
Az avokádó nagy népszerűségnek örvend a magyarok körében is, a szuperélelmiszernek számító gyümölcs ugyanakkor nem tartozik éppen a legolcsóbb termékek közé. Most azonban eljött a Kánaán a fogyasztók számára, ugyanis szó szerint fillérekért lehet megvásárolni. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közösségi médiában elterjedt egy poszt, miszerint 100 forintos darabáron kínálják az avokádót, ami első ránézésre átverésnek tűnhet, pedig valóban így van. A magyarázat minderre az, hogy globálisan nagyon jó volt a termés, túlkínálat van, a kereslet pedig inkább visszaesett. Kiesett az orosz piac, Kínában pedig most inkább a lezárások miatti problémák jellemzők - írja az rtl.hu. Ausztrál termelők már annyi fát ültettek az elmúlt években, hogy "belefulladnak" a kedvelt gyümölcsbe, sőt, már osztogatják is.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az említett poszt szerzője szerint legalább 50 százalékot estek a globális árak. Érdekes helyzet, hiszen, ami a termelőknek összeomlás, az igazi paradicsom a fogyasztóknak. Ugyanakkor a piac és a verseny működik, ami mindig árterelő hatású. Az avokádó túlkínálata a nagykereskedelmi árak csökkenését idézte elő, ami a bolti árakat is lejjebb nyomta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?