Durva esők tarolhatják le az országot jövő héten: mutatjuk, mi várható

Durva esők tarolhatják le az országot jövő héten: mutatjuk, mi várható

agrarszektor.hu
Az előrejelzések szerint kiadós csapadékot fognak hozni a jövő héten érkező mediterrán ciklonok. A kiadós csapadék miatt újabb árhullámok indulhatnak el a hazai folyókon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mozgalmas időjárás várható a jövő héten, amelyet a mediterrán ciklonok fognak meghatározni. Ezek szokás szerint sok bizonytalanságot tartogatnak még a csapadék várható eloszlása és halmazállapota szempontjából, az azonban szinte biztos, hogy kiadós mennyiségű csapadék fog érkezni a következő napokban - írta meg az Időkép.hu.

A legfrissebb előrejelzések szerint jövő vasárnapig nagyjából 20-80 milliméter csapadék hullhat le országosan, de lokálisan ettől nagyobb mennyiség sem kizárt. Ez azt jelenti, hogy a sokéves januári csapadékátlag (33 milliméter) szinte mindenhol lehullhat, és sok helyen két, két és fél havi, lokálisan akár három havi csapadékmennyiség is összegyűlhet. A kiadós csapadék miatt nagy eséllyel növekedni fog a belvízes területek kiterjedését, emellett újabb árhullámok indulhatnak el a folyókon is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?