Ez elképesztő: ilyen új sárgadinnyék hódíthatják meg a boltokat hamarosan

Ez elképesztő: ilyen új sárgadinnyék hódíthatják meg a boltokat hamarosan

agrarszektor.hu
Ezüstérmes lett a Syngenta IDEAL névre keresztelt sárgadinnyéje a leginnovatívabb termék kategóriában a Fruit Logistica kiállításon. A gyümölcs különlegessége, hogy a héja színének változása jelzi, hogy mikor tökéletesen érett a termés.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Sorozatban harmadszor került be a díjnyertesek közé a Syngenta a világ egyik legrangosabb kertészeti rendezvényén, a Fruit Logistica Kiállításon. 2020-ban sötét koktélparadicsomukkal, 2022-ben karfiolkülönlegességükkel értek el sikereket, idén pedig az IDEAL sárgadinnye lett ezüstérmes a leginnovatívabb termékek között - derült ki a vállalat közleményéből.

Nagyon örömteli számunkra, hogy ismét ilyen rangos díjat kapott a vállalatunk zöldség üzletága. Ez komoly megerősítést jelent mindazok számára, akik a kutatásfejlesztés, a nemesítés és a termelés területén segítik a munkánkat

- mondta Jeremie Chabanis, a Syngenta európai, afrikai és közel-keleti értéklánc-vezetője.

A szabadalmaztatás alatt álló “Harvest Indicator” tulajdonsággal rendelkező sárgadinnyék a héjszín zöldről arany szalmaszínre történő változásával jelzik, hogy mikor érik el az ideális betakarítási időt. Ez nagy segítséget ad a kiszállítási, készletezési és felhasználási idő tervezésében, ráadásul a szín a vásárlók számára is pontosan jelzi, hogy a sárgadinnye érett.

A Syngenta ezen kívül idén ismertette legújabb kutatási eredményeiket a paradicsom barna termés-ráncosodás vírus (ToBRFV) területén. A vállalat már 2020-ban kereskedelmi forgalomba hozott ToBRFV-rezisztens paradicsomot, és tovább folytatja az új hatásmódok kutatását. A Syngenta ezeken kívül két salátafélével érkezett Berlinbe. A cég a betegségekkel szembeni ellenálló-képességet, a nagy felületű leveleket, valamint a tárolhatóságot tartja szem előtt a fejlesztései során.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?