Esővel érkezik meg a hideg az országba: mutatjuk, hol várható csapadék

Esővel érkezik meg a hideg az országba: mutatjuk, hol várható csapadék

MTI
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés is kezdődik, a szél időnként megerősödik - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből. A jövő hét elején megérkező hidegfront akár mínuszokat is hozhat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken döntően fátyolfelhős idő lesz, majd délutántól főként az ország északi felében megvastagszik a felhőzet, néhol gomolyfelhők is kialakulhatnak. Napközben csapadék nem várható, estefelé azonban az Észak-Dunántúlon és az északi határ mentén előfordulhat kisebb eső, zápor. A déli, délnyugati, délutántól a Kisalföldön már északnyugati szél élénk, a Dunántúlon sokfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 25 fok között alakul.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délutántól nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat, a nap második felében a csapadék súlypontja kelet felé helyeződik át. A nyugatias szelet többfelé erős lökések kísérik. Hajnalban 7, 12, délután 13, 18 fok várható.

Vasárnap délelőtt általában gyengén vagy közepesen felhős időre kell számítani, később viszont nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, késő estére már túlnyomóan borult lesz az ég. Estig csak néhol valószínű záporeső, utána viszont északon és nyugaton már több helyen előfordulhat eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél délire, délkeletire fordul, időnként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 1 és 8, a csúcsérték 14 és 19 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?