Hihetetlen, ami ezeken a magyar településeken zajlik: ennek sokan örülhetnek

Hihetetlen, ami ezeken a magyar településeken zajlik: ennek sokan örülhetnek

MTI
A januári igénylés során 13 fafajból 10 ezer fát igényeltek a települések a Településfásítási programban, ezzel tavasszal és ősszel csaknem 450 település zöldülhet - emelte ki Nagy István agrárminiszter Győrzámolyon, ahol a program részeként tíz fát is elültettek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárcavezető a tavaszi faültetési szezon elindítása alkalmából elmondta, hogy a program indulása óta az ideivel együtt megközelítőleg 1500 olyan település jut ingyenesen fához, amely lélekszáma nem éri el a tízezret. Idén tavasszal 2 ezer fát ültetnek el 95 településen.

A Településfásítási program kiegészítő része az Országfásítási programnak, a cél pedig az, hogy 2030-ra 24-ről 27 százalékra növekedjen az ország fával borított területeinek nagysága - fűzte hozzá Nagy István. Az agrárminiszter kiemelte, hogy szemléletváltozást is sikerült elérni azzal, hogy a programmal felhívták az emberek figyelmét arra, hogy fontos fát ültetni és a meglévő fákra is vigyázni kell.

Nagy István hangsúlyozta: a Településfásítási program sikere azt mutatja, hogy erős társadalmi igény van a zöldterületek bővítésére, amelynek támogatásában a kormány és a szaktárca is partner. A tárcavezető hangoztatta, hogy a kormány agrárpolitikájának hatására történelmi fejlődésen fog keresztülmenni a magyar vidék, a fejlődésnek már megvannak az első jelei, mert egyre többen választják a vidéki életet, és hozzátette: a vidékfejlesztésbe a gazdaság fejlesztésén túl az élhető környezet megteremtése is beletartozik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03