Meglepő hír érkezett: kiderült, mennyi alma van most a lengyel raktárakban

Meglepő hír érkezett: kiderült, mennyi alma van most a lengyel raktárakban

agrarszektor.hu
A WAPA február 1-re vonatkozó állapotbecslése szerint Lengyelországban 1,062 millió tonna alma van még a raktárakban, ami 7,5%-kal kevesebb, mint a tavalyi, 2022-es év azonos időszakában mért 1,259 millió tonnás szint. Ez egyben azt is jelenti, hogy január hónapban 197 ezer tonna almát sikerült értékesíteni, ami kiváló eredménynek számít. Jan Nowakowski, a Genesis Fresh forgalmazó vállalat munkatársa szerint igen jó ütemben haladnak az almaeladások, de hiánytól nem kell tartani, mert a szerződéses partnereknek mindig visszatartanak akkor mennyiséget, hogy a szezon vége felé is képesek legyenek szállítani.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mirosław Maliszewski, a Lengyel Gyümölcstermesztők Szövetségének elnöke szerint az exportpiacokon nehéz a lengyel kereskedők helyzete, mivel a hazai fogyasztás fokozatos csökkenése miatt egyre nagyobb mennyiségeket kell levezetniük a hazai piacról, ugyanakkor ebben a szezonban a fő piacok bezárultak előttük. Ez különösek a keleti piacokra, valamint Egyiptomra vonatkozik, pedig itt kitartó építkezéssel sikerült piacvezetővé válniuk az utóbbi években. Maliszewski szerint különösen az étkezési almák piacán súlyos a helyzet - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?