Beütött a katasztrófa a kínai földeken: ijesztő, ami az ágazatban zajlik

Beütött a katasztrófa a kínai földeken: ijesztő, ami az ágazatban zajlik

agrarszektor.hu
Miközben a kínai gabonatermést a heves esőzések pusztítják, Ausztráliában a szárazság miatt várható komoly visszaesés. Ez azt jelentheti, hogy az ázsiai térségnek az idei évben sokkal több gabonára lesz szüksége, ami kiváló esély lehet a Föld többi gabonatermelője számára.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Súlyos jégeső pusztított a napokban a Kína északkeleti részén található Liaoning tartományban. Az ítéletidő a jelentések szerint mintegy 7 ezer hektárnyi termőföldön verte el a termést, és becslések szerint 200 millió jüan kárt okozott. (Egy jüan 48 forint.) Volt olyan település, ahol egyetlen óra alatt 48,1 milliméternyi csapadék hullott, amire korábban nem volt példa a tartományban a helyi meteorológiai központ szerint - írta meg a Világgazdaság a CCTV kínai állami televízió riportja alapján.

A problémát fokozza, hogy az elmúlt hetekben heves esőzések pusztították a termést a közép-kínai Henan tartományban is, amely az ország búzatermésének közel egyharmadát adja. Az első becslések szerint országszerte az esőzések miatt mintegy 30 millió tonnányi termés esik majd ki a várt 137 millióból, emiatt valószínűleg több gabonát kell majd importálnia a világ legnagyobb búzafogyasztójának. Ez pedig komoly problémát okozhat az országban, ugyanis az El Nino okozta szárazság miatt várhatóan több mint 30%-kal kevesebb búza terem idén Ausztráliában, amely a világ második legnagyobb búzaexportőre, és elsősorban Ázsiát, például Kínát, Indonéziát és Japánt látja el. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?