Hatalmas vihar csaphat le Magyarországra: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Hatalmas vihar csaphat le Magyarországra: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A szupercellák kialakulásának kedvező légköri feltételek állnak rendelkezésre ma délután északkeleten. A zivatarok Borsod és Szabolcs vármegyéken viharos, akár 80 km/h-t meghaladó kifutószéllel, felhőszakadással, helyenként jégesővel vonulhatnak végig a délután első felében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

További csapadékra délután főleg a déli országrészben készülhetünk eső, záporok, helyenként zivatarok formájában. Ezeken a tájakon azonban kis eséllyel lehetnek heves zivatarok - írja az Időkép. A sárgával jelölt megyékben zivatar alakulhat ki, ezekre a területekre veszélyjelzést is kiadtak. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Ezeket átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h), kisméretű jég és intenzív csapadékhullás kísérhet.

Jóval kisebb eséllyel délnyugaton, délután az eső, zápor mellett fordulhat elő beágyazott zivatar, arrafelé az egymást követő intenzív gócokból lokálisan akár 20-30 mm mennyiségű csapadék is összejöhet. Szerdán is főként az északkeleti, keleti területeken válnak kedvezővé a feltételek zivatarok kialakulásához, melyekhez a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?