Nem is hinnéd, mire használják a kahovkai víztározó kiszáradt medrét az ukránok

Nem is hinnéd, mire használják a kahovkai víztározó kiszáradt medrét az ukránok

agrarszektor.hu
Elképesztő módon hasznosítják a kahovkai víztározó kiszáradt medrét az ukránok. Több helyi lap is arról számolt be, hogy a Nikopol közelében lévő településeken élők elkezdték a meder termékeny, iszapos talajának a mezőgazdasági termelésben való hasznosítását, felszántották a medence egy részét, és burgonyával vetették be.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ukrán lapok arról számolnak be, hogy az ember túlélési esélyeit erősítő leleményességükről tettek tanúbizonyságot a kahovkai víztározó környékén élők, elkezdték ugyanis a kiszáradt meder termékeny, iszapos talajának a mezőgazdasági termelésben való hasznosítását - írja az Infostart. A KárpátHír arról ír a tsn.ua cikke és videója alapján, hogy a felrobbantott gát miatt kiszáradt kahovkai víztározó közelében élők felszántották és burgonyával vetették be a hatalmas kiszáradt medence egy részét.

A víztározóból csak a Dnyeper folyó csíkja maradt. A kahovkai víztározó környékéről készült műholdfelvételek és videók azt mutatják, hogy a víztározó gyakorlatilag megszűnt létezni a gát felrobbantása után. Mintegy 2150 négyzetkilométer terület vált mocsaras pusztasággá, ami az idő előrehaladtával egyre inkább kiszárad.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?