Nagyot fordul a világ holnaptól: teljesen megváltoznak a magyarok mindennapjai

Nagyot fordul a világ holnaptól: teljesen megváltoznak a magyarok mindennapjai

agrarszektor.hu
Most már bele kell törődnünk, hogy egyre rövidebbek lesznek a nappalok. Szeptember 1-jén reggel már 6 óra után fog kelni, este pedig fél 8 előtt fog lemenni a Nap.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szeptemberrel nem csak a meteorológiai ősz és a tanév kezdődik. Egyúttal a nappalok is egyre nagyobb mértékben rövidülnek, ahogy közeledik a szeptember 23-i őszi napéjegyenlőség - írta meg az Időkép.hu. Bár a napéjegyenlőség a valóságban nem arra a napra esik, hiszen a légkör fénytörő tulajdonsága miatt a Napot a ténylegesnél pár perccel hamarabb lehet látni felkelni, valamint pár perccel később lemenni. Ezt a tulajdonságot idegen eredetű szóval refrakciónak nevezik. Emiatt pedig néhány nappal később, szeptember 26-án lesz majd ténylegesen is egyforma hosszú a nappal és az éjszaka.

A fővárosra nézve ez azt jelenti, hogy holnaptól már reggel 6 óra után kel a Nap, este pedig fél 8 előtt nyugszik. Ahogy pedig halad majd előre a hónap, úgy lesznek egyre hosszabbak az éjszakák és egyre rövidebbek a nappalok, szeptember közepétől például már este 7 óra előtt lesz napnyugta.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?