A jövőben fel fog értékelődni a növényorvosok szerepe Magyarországon

A jövőben fel fog értékelődni a növényorvosok szerepe Magyarországon

MTI
Az élelmiszerlánc biztonságát a gyökerétől, tehát a növényvédelemtől kell garantálni, ezért a növényorvosok, növényvédelmi mérnökök szakmai naprakészsége nem csupán tudományos érdek, hanem a társadalom, az emberek életére is hatással van - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a XVIII. Növényorvos Napon Budapesten, az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az államtitkár hozzátette, sok feladat áll a növényekkel foglalkozó szakemberek előtt, hiszen egy rendkívül változó világban élünk. Kifejtette, nagy kihívások állnak Magyarország előtt is, mert a jövő év második felében ellátja majd a soros uniós elnökséget. Ezen időszak alatt pedig komoly szerep hárul majd a növényorvosokra is, akik szakmai összefogására a továbbiakban is szükség lesz, mert a fenntarthatóság jegyében szigorítások várhatóak az Európai Unióban. Az EU-s célok között a fenntartható növényvédelem megvalósítása, a kémiai növényvédő szerek használatának csökkentése is megjelenik - tette hozzá a tájékoztatás szerint.

A közleményben Nobilis Márton kiemelte, a rendelettervezetek tárgyalása során fő törekvés egy olyan új szabályozás megalkotása, amely úgy járul hozzá a környezeti- és klímacélok megvalósításához, hogy közben a gazdák versenyképességének megőrzését és az élelmezésbiztonságot sem veszélyezteti. Az agrártárca számít a növényorvosok szaktudására, akik tudományos eredményeikkel és javaslataikkal Magyarország élelmiszerellátását tovább erősítik - fűzte hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?