Veszélyes időjárás jön: figyelmeztetést adott ki az OMSZ ezekre a megyékre

Veszélyes időjárás jön: figyelmeztetést adott ki az OMSZ ezekre a megyékre

agrarszektor.hu
Ónos eső és tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is. Mint írják, ezekben a térségekben nagy területen várható köd, illetve a fagyos tájakon a reggeli órákban előfordulhat átmeneti gyenge ónos eső, később már csak az Északi-középhegységben lehet, ott is csökkenő eséllyel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre Fejér, Pest, Nógrád és Heves megyékre - írja a met.hu. Kiemelik, a nap későbbi részében már csak az Északi-középhegységben lehet majd ónos eső, illetve Borsod északi részein, a Zempléni-hegységben a hétfői havazásból újabb vékony (lepel-2 cm) hóréteg keletkezhet.

Tartós, vagyis akár több mint 6 órán át is tartó, sűrű (látástávolság pár száz méter) köd miatt szintén elsőfokú figyelmeztetést adta ki hétfőre több megyére is: Nógrád, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyékre. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?