Durva időjárás jön Magyarországon: narancs riasztást adott ki az OMSZ

Durva időjárás jön Magyarországon: narancs riasztást adott ki az OMSZ

MTI
Széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes járásaira a HungaroMet Zrt. vasárnap este. A veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a következő órákban a várt legerősebb széllökések meghaladják az óránkénti 90 kilométeres sebességet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

  A HungaroMet előrejelzése szerint a vasárnap éjszaka után hétfőn napközben is főleg a Dunántúl nyugati részén, illetve az északkeleti, szélérzékeny tájakon viharos marad az északias irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-80 kilométer/óra között várhatóak, de a magasabban fekvő részeken, a Balaton térségében, valamint az északkeleti határ közelében ezt meghaladó, óránkénti 80-100 kilométeres széllökések is előfordulhatnak. Hétfő délutántól kisebb területre korlátozódik a viharos erejű szél.

Ezért Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére másodfokú figyelmeztetés van érvényben széllökés veszélye miatt hétfő éjfélig. Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém, Zala vármegyék területén a várt legerősebb széllökések meghaladják az óránkénti 70 kilométerest, itt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A HungaroMet előrejelzése szerint emellett egy-egy helyen - a Dél-Dunántúlon kívül is - előfordulhat rövid ideig tartó ónos eső.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra hívja fel a  figyelmet, hogy az erős szél fákat dönthet ki, ágakat törhet le, amelyek gyakran elektromos vezetékeket szakítanak el. Azt kérik, aki elszakadt elektromos vezetéket lát, ne közelítse meg, és hívja a 112-es segélyhívó számot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?