Narancs riasztást adtak ki Magyarországon: erre jobb, ha mindenki felkészül

Narancs riasztást adtak ki Magyarországon: erre jobb, ha mindenki felkészül

MTI
Viharos szél várható csütörtökön az ország középső részén: a HungaroMet Zrt. másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki az óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések veszélye miatt Fejér és Pest vármegye területére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A veszélyjelzésben azt írták: szerdán az esti, késő esti óráktól északnyugaton, majd északon inkább csak a magasabban fekvő részeken óránkénti 70 kilométeresnél erősebb széllökések is előfordulhatnak északnyugati irányból. Csütörtökön napközben északon és a középső részeken a maximális széllökések sebessége elérheti az óránkénti 70 kilométert, kiemelten Fejér és Pest vármegyében a késő délelőtti óráktól kora délutánig átmenetileg egy-egy óránkénti 90 kilométer körüli széllökés is előfordulhat síkvidéken.

EZ IS ÉRDEKELHET

Pest és Fejér vármegyére csütörtökre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki a viharos szél veszélye miatt a HungaroMet Zrt., az ország többi részére - Vas, Zala, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye kivételével - pedig elsőfokú figyelmeztetést, ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések sebessége meghaladhatják az óránkénti 70 kilométert is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?