Fordulat jöhet az időjárásban: ez vár a magyarokra hétvégén

Fordulat jöhet az időjárásban: ez vár a magyarokra hétvégén

MTI
Pénteken a délutáni óráktól többfelé várható csapadék, majd szombaton és vasárnap már jellemzően napos idő várható, bár a szél gyakran lesz erős, olykor viharos. A legmelegebb órákban 10 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet várható - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken főként a Dunától keletre még több órára kisüt a nap, azonban eközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé, amely az esti, késő esti órákra fokozatosan beborítja az országot. Napközben még inkább csak a Dunántúlon helyenként, késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, ami zömmel eső, zápor lesz, de északkeleten néhol vegyes lehet a halmazállapot. Helyenként élénk, erős lesz az északnyugati, nyugati szél, amely délután átmenetileg nagy területen délnyugatira fordul és kissé mérséklődik. Estétől ismét fokozatosan északnyugatira vált a szélirány, és ekkor a Dunántúlon már ismét lehetnek viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5-10 fok között várható, de az északkeleti határ közelében néhol ennél kissé hidegebb is lehet.

Szombaton nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet és kisüt a nap. A nap második felében a nyugati országrész napos marad, máshol északkelet felől megnövekedhet a felhőzet. Az összefüggő csapadékzóna kelet felé távozik. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, majd a Dunától keletre helyenként kialakulhat zápor, főleg északkeleten havaseső-zápor, hózápor. Sokfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések az északnyugati szelet. A hajnali mínusz 5, plusz 4 fokról kora délutánra 3-10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a Dunától keletre is csökken a vastagabb felhőzet és általában gyengén felhős, napos idő valószínű, a Tiszántúlon maradhat néhol rétegfelhőzet. Este, éjjel többfelé lehet számítani pára, köd, illetve rétegfelhőzet kialakulására a szélvédett tájakon, de számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. Hajnalban mínusz 8 és plusz 2, kora délután 3-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?