Váratlan fordulatot vett az időjárás februárban: ezt sokan nem hitték volna

Váratlan fordulatot vett az időjárás februárban: ezt sokan nem hitték volna

MTI
Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derült ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Emlékeztettek: február első felének középhőmérséklete országos átlagban 8,1 Celsius-fok volt, ami rendkívüli mértékben, 7,6 fokkal haladta meg az 1991-2020-as átlagot. A szakemberek hozzátették, a hónap második felében sem kapcsolt kisebb fokozatba a tavaszias idő, folyamatosan pozitív az átlagtól vett eltérés, például  Budapesten utoljára február 1-jére virradó éjszaka csökkent 0 fok alá a hőmérséklet.

A bejegyzéshez készített infografika szerint a napi maximum-hőmérséklet február 16-án 8,1 fokkal, 17-én 7,8 fokkal, 18-án 5,7 fokkal, 19-én pedig 3,5 fokkal haladta meg a klimatológiai átlagot. Február 20-án 6 fokkal, 21-én 5,3 fokkal, 22-én 6,3 fokkal, 23-án 5,1 fokkal, 24-én pedig 6,4 fokkal volt melegebb a legmelegebb órákban, mint az átlag.

Infografikán mutatták be azt is, hogyan alakult Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsen, Sopronban és Szegeden a napi hőmérséklet, és jelezték: a csúcsértékek ezekben a városokban a legtöbb napon 10 Celsius-fok felett alakultak. Megjegyezték: a folytatás sem hoz mást, valószínűleg április végi hőmérsékletekkel köszönt be a meteorológiai tavasz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?