Nagy lehűlés jöhet: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, mi mire kell készülni

Nagy lehűlés jöhet: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, mi mire kell készülni

agrarszektor.hu
Már ezen a héten, szerdán, is érkezik egy hidegfront, de akkor még csak a Dunántúlon esik vissza átmenetileg több fokkal a hőmérséklet. Jövő hét elején azonban egy markáns hidegfront érkezik az ország felé, ami jelentősebb lehűlést is hozhat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedden még országszerte kitart a napos idő és a nyárias meleg, majd szerdán már csak az ország keleti felén. Ekkor ugyanis a Dunántúlra erős, viharos északnyugati széllel hidegfront érkezik, több fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután sem lesz melegebb 13-19 Celsius-foknál - írta meg az Időkép.hu. Sok eső nem jön, csak néhol nyugaton és északon-északkeleten fordulhat elő rövid zápor.

Hétvégén újra nyár lesz, de jövő héten komolyabb lehűlés jöhet

Csütörtöktől a Dunántúlon is újra melegedés kezdődik, ezen a napon országszerte 19-24 Celsius-fok, pénteken már 20-25 Celsius-fok lesz jellemző. Hétvégén tovább melegszik az idő, vasárnap helyenként ismét 28-29 Celsius-fokot mutathatnak a hőmérők. Eső nem várható ezen a négy napon, a napsütés lesz túlsúlyban, de a légmozgás gyakran feltámadhat.

Az áprilisi nyárnak jövő hét elején nagy valószínűséggel egy markáns hidegfront vethet véget. Ez már jelentősebb mennyiségű csapadékot hozhat többfelé és akár 10-15 Celsius-fokos lehűlést. Ismét előkerülhetnek tehát a vastagabb ruhák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02