Megvannak Magyarország legmenőbb láncfűrészesei

agrarszektor.hu
Szeptember 7-én az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál keretében rendezték meg az idei Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét. A Pákozd-Sukorói Arborétum területén tartott megmérettetésen összesen negyven csapat mérte össze tudását. A dobogó legfelső fokára a tavalyi ezüstérmes, a Mecsekerdő Zrt.-Ritrovi Kft. csapata állhatott fel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A hétvégi döntőn az idei legnagyobb megmérettetés várt a fakitermelőkre, tűzoltókra és erdész tanulókra. A 40 csapat két fordulóban mérhette össze tudását, az erdőben végzett leggyakoribb munkaműveleteket utánzó döntés, kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, hasítás, sarangolás fő számokban, illetve a motoros láncfűrész vezetőlemez-szerelésben versenyeztek. A versenyzők saját gépeiket használhatták, többek között az MS 661 extrém erős motorfűrészt és az MS 500i modellt. A szerelés versenyszámban pedig próbára tehették a Stihl MS 462 motorfűrészt is, amelyet a kötelező munkavédelmi felszerelésekkel együtt a Stihl biztosított számukra.

Az idei legérdekesebb versenyszám a szerelés volt, amelynek során új rekord született. A délelőtti 17 másodperces napi rekordot, délutánra két csapat, az Északerdő-Encsitűz és az Északerdőtűz gárdája is 13 másodperc alá vitte, ugyanis ennyi idő elegendő volt nekik arra, hogy biztonságos precíz körülmények között fordítsák meg a vezetőlemezt.

"A csapatok minden évben egyre felkészültebbek és profibbak, de ami még ennél is fontosabb, hogy egyre biztonságosabban hajtják végre a munkaműveleteket. Az idei döntő is balesetmentesen zajlott, így jó úton haladunk afelé, hogy az erdészeti munkaműveletek egyre biztonságosabbá váljanak" - mondta Bakon Gábor, a Stihl magyarországi képviseletének ügyvezetője.

Az első nyolc csapat idén is megszerezte az indulási jogot a 2020-as Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupára, amelyen így az alábbi csapatok vehetnek részt:

1. Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt.
2 . Északerdő 100+
3. Gemenc Zrt.
4. Dalerd Zrt.-Nagy István csapat
5. Silvanus 2001 Kft. - Molnár Ervin e.v.
6. Süttői Hántoló Szarvasok
7. Agrogold Császár - Karsai Team
8. Bakonyi Bogvágó Banda - Bakonyerdő Zrt. I. csapat

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?