Magyar vezető került a Glencore csehországi leányvállalatának élére

agrarszektor.hu
2019 októberétől a magyarországi Glencore Agriculture csoport ügyvezetője, Juhász Csaba igazgatja a cseh leányvállalatot is. Ezzel a 290 főt foglalkoztató magyar cégcsoport egy újabb 220 fős egység felett veszi át az irányítást.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közelmúltban jelentették be, hogy Juhász Csaba, aki 1996 óta vezeti a Glencore Agriculture magyarországi csoportját, átveszi a vállalat csehországi csoportjának vezetését is.

A rotterdami központú Glencore Agriculture 35 országban van jelen, és mintegy 13 000 embert foglalkoztat világszerte.  Magyarországon a három tagból álló Glencore Agriculture cégcsoport a gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmének, logisztikájának egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási feladatokat is ellát. Regionálisan jelentős a szerepe Kelet-Közép-Európában, ahol kereskedelmi, logisztikai és termelési bázisokkal is rendelkezik. A cégcsoport 290 embert foglalkoztat, a tavalyi évet 176,9 milliárd forintos összárbevétellel zárta. A csehországi leányvállalathoz tartozik a Glencore Agriculture Ústí nad Labem-ben található marketingirodája, valamint egy olajosmag-feldolgozó üzem, amelyek együttesen közel 220 embert foglalkoztatnak.

Juhász Csaba cégvezető a változások kapcsán így nyilatkozott: "Ügyvezetői tevékenységem során azt a célt szolgálom majd, hogy az egyesített szervezetek kiegészítsék és segítsék egymás munkáját, vagyis többek legyenek, mint külön-külön voltak. Kollégáimmal örömmel fogadtuk ezt a kihívást, hiszen az újabb lehetőségek mellett tovább erősíthetjük a Glencore Agriculture Közép-Kelet-Európában betöltött szerepét, elsősorban az olajos magvak és a növényi olaj piacán."

Juhász Csaba gépészmérnökként végzett 1991-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen. A kezdeteknél csatlakozott a Glencore-hoz, és aktívan részt vett a magyarországi cégcsoport építésében, hazai piaci pozíciójának stabilizálásában. A cégcsoporthoz tartozó Pannon Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát Foktőn, ahol csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak, elsősorban napraforgóra alapozva.

Címlapfotó: Glencore Agriculture Hungary Kft.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58