Hatalmas gazdaság működik Bács-Kiskun megyében: így termesztik a növényeket

Hatalmas gazdaság működik Bács-Kiskun megyében: így termesztik a növényeket

agrarszektor.hu
A Bács-Kiskun megyei Sükösd térségében működik a 2100 hektáron gazdálkodó Agro-Sükösd Kft., ahol 1100 hektáron őszi kalászosokat, 1000 hektáron pedig kukoricát és napraforgót termesztenek. A 2022-es év szélsőséges időjárása a gazdaság növényeit is megviselte, kukoricából és árpából is alacsonyabb lett a hozam az előző évek termésátlagához képest. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év növénytermelője Rozsi József, az Agro-Sükösd Kft. ügyvezetője lett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Agro-Sükösd Kft. a Duna völgyében gazdálkodik egy 2100 hektáros területen, amelyből 1200 hektárt bérel a cég, és közel 1000 hektárt integrál, ahol teljes szolgáltatást biztosítanak a földtulajdonosok számára - tudta meg az Agrárszektor Rozsi Józseftől. A szakember elmondta, főbb termesztett növényeik az őszi búza, az őszi árpa, a kukorica és a napraforgó, az őszi kalászosok összterülete mintegy 1100 hektárt, utóbbi két növényt pedig 1000 hektáron termesztik összesen.

Lassan 60 éves leszek, 38 évet már eltöltöttem ebben a szakmában. Az motivál, hogy a hobbim a szakmám, minden reggel úgy kelek fel, hogy minden egyes nap alkotni szeretnék, és valami újat, vagy többet hozzátenni ahhoz, amit eddig elértem az életben. Azt szoktam mondani, hogy én vagyok a cégnél az az ügyvezető, aki felkapcsolja és lekapcsolja a villanyt, hiszen én vagyok a növénytermesztő, a növényvédő és a tulajdonos is.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év növénytermelője Rozsi József, az Agro-Sükösd Kft. ügyvezetője lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?