Most már biztos: óriási segítséget kapnak ezek a magyar vállalkozások

Most már biztos: óriási segítséget kapnak ezek a magyar vállalkozások

MTI
A korábbi időszakhoz képest májustól a vállalkozások nagy része sokkal olcsóbban tudja vételezni a gázt és az áramot - mondta az energiaügyi miniszter pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szerencsen, az MVM helyi ügyfélszolgálati irodájának átadásán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Lantos Csaba hangsúlyozta, a kormány rezsivédelmi rendszere év végéig biztosan hatályban marad, a törekvés pedig az, hogy ezt az intézkedés a jövőben is fenntartható legyen. A miniszter beszédében elmondta, a tavalyi év hosszú távon elviselhetetlen energiaárakat hozott magával. A lipcsei áramtőzsdén augusztusban például volt olyan nap, amikor ezer euróba került egy megawattóra áram és 350 euró fölé emelkedett egy köbméter gáz ára. Azóta ugyan rendeződtek az árak, de a pandémiát megelőző időszakhoz viszonyítva továbbra is magasak maradtak. Az olcsó és bőséges energia időszaka elmúlt, így elsőrendű fontosságúvá vált az ellátás biztonsága, ebben a tekintetben a kormány intézkedéseinek köszönhetően az ország jól állta ki a próbát - hangoztatta. A tárcavezető szerint a fenntartható és stabil hazai energiarendszer létrehozásában fontos szerepe volt a rezsicsökkentésnek, 2013-tól Európában messze a legalacsonyabb áron jutnak hozzá a hazai fogyasztók a földgázhoz és az áramhoz.

Az energiaár-támogatást minden magyar háztartás élvezheti, a tavalyi változtatások ellenére az átlagfogyasztás szintjéig minden háztartás számára továbbra is elérhető ez a kedvezmény - hangsúlyozta. Lantos Csaba megjegyezte, fontos volt a kabinet számára, hogy a nem lakossági szereplők, szociális és közintézmények, valamint vállalkozások elérhető áron, jelentős kedvezménnyel jussanak hozzá az energiához. A miniszter emlékeztetett, a tavaly elindított "rezsivédelem 2.0" sokak számára jelentett magasabb energiaszámlákat, ami miatt sokszorosára nőtt az MVM ügyfélforgalma. A megemelkedett ügyintézési idő miatt telefonon is nehezen voltak elérhetőek az ügyfélszolgálatok, ennek kiküszöbölésére növelték meg a ügyfélszolgálati pontok létszámát. Ezzel sikerült teljesen kezelhető méretűvé tenni a várakozási időket, ahogy Lantos Csaba fogalmazott,

minden szempontból elértünk oda, ami normálisnak tekinthető.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője a megnyitón arról beszélt, sok infrastrukturális beruházás van folyamatban Tokaj-Hegyalján, de legalább ilyen fontos, hogy az ügyeiket gyorsan és helyben intézhessék az itt élők. Kiemelte, Miskolc mellett immár Szerencsen is van az MVM-nek állandó ügyfélszolgálati irodája.  Bozóky Anita, az MVM csoportszintű kommunikációs és társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, a most átadott irodában a hét öt napján intézhetik árammal és földgázzal kapcsolatos ügyeiket az ügyfelek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?