Nem termelt semmit a magyar feldolgozó, mégis kapott 7 milliárd támogatást

Nem termelt semmit a magyar feldolgozó, mégis kapott 7 milliárd támogatást

agrarszektor.hu
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, és több mint 7 milliárd forint állami támogatást adott a kormány még az építésekor annak a kerekegyházi zöldség-gyümölcs feldolgozónak, amely azóta ugyan elkészült, de ezidáig még semmit sem termelt. Most a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. árverésre hirdette meg a hatalmas élelmiszeripar üzemet, amely egy 160 ezer négyzetméteres telken 16 épületből álló komplett gyár.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Árverésre hirdették meg azt a kerekegyházi élelmiszeripari üzemet, amely a felszámolás alatt lévő Hírös-Vitál Zrt. tulajdonában volt, és építésekor a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, valamint több mint 7 milliárd forint állami támogatást adott hozzá. A vállalkozásba a Piarista Rend Magyarországi Tartománya is milliárdokkal szállt be - írja a napi.hu. A kiírás alapján az ingatlanon 8,45 milliárd forint és járulékai erejéig a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van jelzálogjoga és elidegenítési és terhelési tilalma, ezután a Piarista Rend Magyar Tartománya is legalább öt milliárd forintos kölcsönhöz kapcsolódó jelzálogjogokkal rendelkezik.

A 160 négyzetméteres telepen van kész szamóca-, alma-, zöldségfeldolgozó és ásványvízüzem, készáruraktár, labor, mirelit-, csonthéjas és lekvárüzem is. A zöldség-gyümölcs feldolgozó azonban még nem termelt, a cég tulajdonosának büntetőpere nemrég indult el, az ügyészség tíz év fegyházbüntetést kért rá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?