Fontos akció indult az országban: május 1-ig tart, rengeteg magyart érint

Fontos akció indult az országban: május 1-ig tart, rengeteg magyart érint

MTI
Csütörtöktől indul és 2024. május 1-ig tart az az akciós időszak, amely alatt az új vállalati forinthitelszerződések esetében a kereskedelmi bankok - önkéntesen vállalva - a futamidő első 6 hónapjában 0 százalékra csökkentik a BUBOR feletti kamatfelárat. Mindez 2-4 százalékponttal csökkenti a vállalati hitelek kamatszintjét, hozzájárulva a piaci hitelezés és a gazdasági növekedés helyreállításához - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Bankszövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatát elfogadta és támogatólag hívta fel tagsága figyelmét arra az akcióra, amelyben az önkéntesen csatlakozó kereskedelmi bankok vállalják, hogy egy kedvezményes időszak keretében - a 2024. február 1. és 2024. május 1. között megkötött valamennyi új vállalati forinthitel esetében - átmenetileg, azaz a futamidő első 6 hónapjában 0 százalékra csökkentik a BUBOR feletti kamatfelárat. Az akció a hitelfelvétel céljától és a futamidőtől függetlenül érvényes lehet minden új vállalati hitelre, beleértve a folyószámlahiteleket, a forgóeszközhiteleket, valamint azon beruházási hiteleket, melyeknél a folyósítás még az idei évben megkezdődik.

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET

A kormány várakozása szerint az önkéntes akció a hitelkereslet érdemi növekedésén túlmutatóan ösztönzi a beruházásokat, így fokozva a gazdasági teljesítményt, továbbá a beruházási ráta 25 százalék felett tartását. Az NGM megerősítette hogy a kormány üdvözli a Gazdasági Versenyhivatal közleményét, amely pártolja, hogy a bankok - önkéntes vállalások alapján - fokozottabb hitelezési versenybe kezdtek, ugyanis azzal a hitelfelvevők jobban járnak, valamint a hitelezés bővülése hozzájárulhat a gazdasági növekedés helyreállításához - olvasható az NGM közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?