Bajban a tejipar

agrarszektor.hu
Magyarország tejágazta szenved, Somogy Megyében például 3 nagy tehenészet is készül bezárni a tizenháromból az év végéig, ez rengeteg ember munkahelyét veszélyezteti, de nem csak ebben a megyében, országosan komoly válságban van az ágazat.7

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mezőgazdasági termelők érdekvédelmi szövetségeinek egyike megállapította, hogy a hazai tejfelvásárlási árak az unión belül a legalacsonyabbak között vannak, a 27 tagállam majdnem mindegyike, egész pontosan 23 felvásárlási árai is a mieink alatt vannak.

Az unióban augusztusig 31 euro cent volt a tej felvásárlási átlagára, hazánkban már ekkor is csupán 25 euro cent, ráadásul szeptemberre még 20%-kal esett vissza.

Udvardi János, a nagybajomi mezőgazdasági zrt. főállattenyésztője a Somogyi Hírlap kérdésére elmondta, hogy az év elején 62, közepén 65 míg a végén 75-78 forint volt a tej literenkénti felvásárlási ára, holott egy liter tej önköltségi átlagára akár a 85 forintot is elérheti. A termelők helyzetét még az is nehezíti, hogy az állami támogatások az év végéig felfüggesztésre kerültek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06