Drágul a kenyér!

agrarszektor.hu
Múltkor kiszabtak egy rekordméretű bírságot gabonafeldolgozókra, emellett a hazai liszt elfogyott, így importálnunk kell. Ezek az okai annak, hogy várhatóan felszökik a kenyér ára - tájékoztat a Fehér Megyei Napilap, honlapján.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Várhatóan most szombaton fog összeülni a Magyar Pékszövetség a gabonakereskedők és a malomipar képviselőivel, hogy közösen találjanak megoldást a liszthiány okozta problémákra. Elsősorban azért van szükség a találkozóra, mert a kereskedők határon túlra értékesítenek gabonát, hiszen többet keresnek rajta, a malmoknak pedig nincs pénzük arra, hogy nagyban vásárolják fel.

A Fehér megyei agrárkamara elnöke elmondta, hogy szerinte a kenyér drágulását nem a liszt, hanem a dolgozók maga költségei, illetve a hozzá adandó termékek drágulása okozhatja majd. Ráadásul, ha nem volna elég, hogy a pékek gyakorlatilag alig jutnak liszthez, még a feldolgozó üzemek nagy része is a csődön gondolkodik a nemrégiben kiszabott kartell bírság miatt.

Arról, hogy a kenyér ára várhatóan mennyivel fog emelkedni, még nincs hír, de könnyen kiszámolható, hogy ha az aratás előtti 52-53 forintos kilónkénti liszt ár ma már 95 forint, akkor tavaszra világpiaci szinten 150-160 forint lesz, ami azt jelenti, hogy jelentősen megdrágítja a már ma is 250-300 forintos kenyér árát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?