Csődközelbe kerülnek a hazai élelmiszeripari cégek

agrarszektor.hu
Sorra dőlnek be a magyar élelmiszeripari vállalatok. Az egyetlen fogódzó az lehet, ha jelentős mennyiségben termelnek exportra is.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A jelenlegi gazdasági helyzetben egyre több élelmiszeripari cég kerül szorongatott helyzetbe, illetve csődbe vagy csőd közeli állapotba, így járt sajnos a Cerbona és a Traubi is.

Ezzel szemben viszont akadnak olyan cégek, akik továbbra is növelni tudták teljesítményüket, bevételüket, ez a szélsőséges helyzet pedig olyan elemzőcsoportok által is alátámasztott tény, mint a Bisnode csoporthoz tartozó Dun & Bradstreet.

A felfelé ívelés azokra a vállalatokra jellemző leginkább, akik exportra is gyártanak, hiszen azzal tudják ellensúlyozni a magyar piac hanyatlását, a hazai kereslet visszaesését. Egyértelműnek volt elkönyvelhető, hogy az élelmiszeriparban mozgó cégek terén - mivel rendkívül nagy mértékben függnek a kereslettől - nagyobb lesz a cégek bedőlési aránya, mint az összes magyar vállalat esetében.

Az élelmiszeripar, az ital- és dohánygyártás tehát a magasabb bedőlési arányú szektorok közé tartoznak a válság idején, fizetésképtelenségi aránya 3,89 százalékos, így roszszabbul szerepelt, mint a szorosan hozzá kapcsolódó - jelenleg 3,54 százalékos bedőlési arányú - kiskereskedelem - írja az mmgonline.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?