Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Az Unió szabályzata szerint a fagyasztott húsok fogyaszthatósági idejének meghatározása a gyártó felelőssége, a lejárati időpontot viszont csak a végső felhasználóknak szánt termékeknél kell feltüntetni, így a fagyasztott húsoknál nincs korlátozva a felhasználhatóság, Ezt a hiányosságot pótolni kell, hiszen így előfordulhat, hogy olyan húst használnak fel, amelynek közeledik a lejárati ideje, vagy akár több évig is tárolt fagyasztott húsból készítenek húskészítményeket - írja az mno.hu
Különösen a baromfiszektor veszélyes, mert a kereslet változó, és a gyártók gyakran kényszerből fagyasztják le termékeiket.
A közlemény szerint a hús a lejáratához közeledve romlásnak indul, avasodás következhet be, víztartalma csökken, ezeket pedig muszáj a fogyasztók védelmébe érdekében figyelembe venni.
A fagyasztott húsok eltarthatóságának szabályozásával elősegítenék a magyar alapanyagok használatát, az állatállomány gyarapodását és a felesleges húsexport csökkenését.
A magyar feldolgozói kör ugyanakkor versenyhátrányt szenvedne, hiszen az Európai Unió többi tagállamára nem vonatkozik semmiféle korlátozás, összességében a magyar élelmiszer-előállítók a világpiacon hátrányba kerülnek.
A minisztérium a társadalmi konzultáció után hoz majd döntést.