A gabonakapcsolat

agrarszektor.hu
Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság a NAV által 1,3 milliárd forintos áfacsalással gyanúsított négy férfit. A kedd hajnalban elfogott gyanúsítottak egyike az augusztusi 30 milliós gabonalopási ügyben is érintett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Összesen öt férfit fogott el összehangolt akció keretében a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV), négyük ellen Győrött, egy ellen pedig Budapesten folyik eljárás. A hatóság által közöltek szerint a győri irányítású csoport gabonatermékek vásárlására alakított céget Sopronban és Bakonybánkon, s ezek részére mintegy 5 milliárd forintért vásárolt búzát, kukoricát, repcét Szlovákiában. A gabonát itthon értékesítette s közben a több mint 1,3 milliárd forintos áfát nem fizette be a költségvetésbe. A gyanúsítottak, köztük a csoport irányításával megvádolt T. Attila tagadják a vádakat.

Nem ez az egyetlen gabonaügy azonban, amivel kapcsolatban felmerült T. Attila neve, aki a Kisalföld információi szerint az augusztus eleji Veszkényben elkövetett repce és búzalopással is összefüggésbe hozható. Ennek során mintegy 30 milliós kár keletkezett, a Kapuvári Rendőrkapitányság az állítólagos áfacsaló-vezérrel együtt öt másik személy ellen folytat jelenleg nyomozást.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?