Revizorok a Nagybani Piacon

agrarszektor.hu
Négy tonna zöldség megsemmisítése, valamint több mint 2 millió 300 ezer forint bírság az eredménye annak a Budai Gyula vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár koordinálásával csütörtökre virradóan végrehajtott újabb összehangolt hatósági razziának, amelyet a Budapesti Nagybani Piacon tartottak - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szerda este 11 órától csütörtök hajnalig tartó ellenőrzésen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatósága a NAV Közép-magyarországi Regionális Adóigazgatóságával, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és a Készenléti Rendőrséggel együtt végzett átfogó vizsgálatot a Budapesti Nagybani Piacon. Az ellenőrzés a burgonyára, a hagymára, a répára és a tojásra terjedt ki. A pénzügyőrök 153 teherautót vizsgáltak át. A NAV adórevizorai 42 helyszíni ellenőrzést kezdeményeztek. Ők elsődlegesen az áruk eredetét vizsgálták, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentésének jogszerűségét ellenőrizték. Az eljárások között egy próbavásárlás is szerepelt a nagybani piac egyik vendéglátóhelyén.

A Nébih munkatársai a helyszínen tapasztalt jogsértések miatt összesen több mint 4 tonna burgonya és szelídgesztenye megsemmisítését rendelték el. Ezzel egyidejűleg összesen több mint 9 tonna burgonya, vöröshagyma, koktélparadicsom, datolya és csemegeszőlő zárolását is elrendelték. A Nebih munkatársai által kiszabott bírság várható összege több mint 2 millió 300 ezer forint - olvasható a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?