Lázár újra kimondta: MVH=ÁVH

agrarszektor.hu
ÁVH-nak nevezték a gazdák az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt (MVH) - jelentette ki újra Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte az MVH most folyó átalakítása kapcsán azon van a hangsúly, hogy a szervezet képes legyen kiszolgálni a gazdálkodókat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szolgáltató jellegen van a hangsúly - fogalmazott Lázár János tegnapi kormányinfós tájékoztatóján az MVH átszervezése kapcsán. Szerinte meg kell változtatni a szervezet hozzáállását, és azt kell elérni, hogy képes legyen kiszolgálni a gazdálkodókat.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Választókörzetemben ÁVH-nak nevezték az MVH-t a gazdák - jelentette ki újra a miniszter. Mint ismert, az év elején ugyanígy fogalmazott, és vérlázítónak nevezte a csúcshivatal tevékenységét. Emiatt akkor nyilvánosság előtti vita robbant ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel, aki akkor az MVH-t irányította. Ma már viszont a hivatal Lázár János felügyelete alatt áll, mivel a kormány nemrég úgy határozott, hogy a Miniszterelnökséghez helyezi az intézményt.

A működés felgyorsításával indokolják a személycseréket
A működés rugalmasabbá és gyorsabbá tétele indokolta, hogy a közelmúltban menesztették az MVH elnökét és elnökhelyettesét - erősítette meg a Miniszterelnökség leváltással kapcsolatos korábbi nyilatkozatát Lázár János. A közelmúltban az intézmény több megyei "főnökét" is leváltották - fogalmazott.


A kabinet korábban döntött arról is, hogy 2017. január elsejei határidővel átszervezi, illetve jogutódlással megszűnteti a hivatalt. Az érvényes rendelkezések szerint a kifizető ügynökségi feladatokat a Magyar Államkincstár veszi át, míg az egyéb funkciók a Miniszterelnökséghez, a Földművelésügyi Minisztériumhoz és a megyei kormányhivatalokhoz kerülnek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03