Elhalasztotta a tagdíjbefizetési határidőt az agrárkamara

Elhalasztotta a tagdíjbefizetési határidőt az agrárkamara

agrarszektor.hu
A kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, és az azzal összefüggésben meghozott gazdasági döntésekkel összhangban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöksége az év őszi időszakára halasztotta tagjainak 2020-as tagdíjbevallását és -fizetését. A köztestület ezzel is segíteni kívánja tagjait a gazdasági nehézségek áthidalásában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) folyamatosan nyomon követi a koronavírus-járvány okozta hatásokat, és ennek mentén alakítja döntéseit, igazodva a tagság igényeihez. A köztestület alapszabálya lehetővé teszi, hogy az országos elnökség a tagdíjbevallással és tagdíjfizetéssel kapcsolatos határidőket különösen indokolt esetben módosítsa, azzal a feltétellel, hogy a határidő évétől nem térhet el, tudhattuk meg a kamara közleményéből.

Mivel a koronavírus-járvánnyal járó gazdasági problémák a kamarai tagok jelentős részét érintik, a fenti alapszabályi felhatalmazással élve a NAK országos elnöksége úgy határozott, hogy a 2020-as tagdíjbevallást és a tagdíjfizetést - az alapszabály szerint esedékes nyári hónapok helyett - az idei esztendő őszi hónapjaira halasztja. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az őstermelő kamarai tagok jelentős része a fizetendő tagdíjat készpénzátutalási megbízással (sárga-, illetve fehér csekken) teljesíti, a köztestület ezzel a döntéssel is szeretné mérsékelni a postahivataloknál a személyes találkozás szükségességét. Emellett az elnökség ezzel a lépéssel a kamara további tagjainak is segíteni kíván a gazdasági nehézségek leküzdésében. Az új, pontos határidőkről a NAK időben tájékoztatja tagjait.

A koronavírus-járvány hatásai és a pandémia miatt az Európai Unió piacán bekövetkezett változások az egyes mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatokat egyaránt, de egymástól eltérő mértékben érintették. A NAK azonnal elkezdte felmérni az ágazatok állapotát, és ezek alapján juttatta el intézkedési javaslatait a kormánynak. A kormány által bevezetett gazdaságvédelmi akcióterv egyes agrárvonatkozású - végül a NAK kezdeményezésére megszületett - intézkedései segítséget nyújtottak a vállalkozásoknak, hogy megőrizhessék működőképességüket, illetve megtarthassák munkavállalóikat a krízis alatt is.

A kamara továbbra is figyelemmel kíséri valamennyi agrár-élelmiszeripari ágazat helyzetének alakulását, ettől függően hozza meg a kamarai tagokat közvetlenül érintő döntéseit. Továbbá szükség szerint egyeztet az egyes partner szakmai szervezetekkel, és amennyiben kell, további beavatkozási pontokat javasol a kormánynak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?