Vallott Nagy István: így tenné vonzóvá a mezőgazdaságot a fiatalok számára

Vallott Nagy István: így tenné vonzóvá a mezőgazdaságot a fiatalok számára

agrarszektor.hu
A magyar mezőgazdaság számára létfontosságú a nemzedékváltás gördülékenyebbé tétele, jelenleg ugyanis ez a pálya nem vonzó a fiatalok számára, nem látnak benne kitörési lehetőséget, és nem jelent számukra perspektívát - tájékoztatott Nagy István Agrárminiszter a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kuratóriumának bemutatkozó sajtótájékoztatóján. A kuratórium tagjaként elmondta, az új integrált egyetem kulcsszerepet tölt be a generációváltásban, hiszen amellett, hogy az új technológiák kézségszinten lesznek oktatva, cél lesz a pályaorientációs fókusz adása is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2021. február 1-jétől a korábbi Szent István Egyetem alapítványi fenntartásban, és új néven, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemként működik tovább. Az Innovációs és Technológiai Miniszter 2021. január 4-én kinevezte az alapítvány kuratóriumának tagjait, többek között Nagy Istvánt is. A kuratóriumot bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter elmondta, az új, integrált egyetem a magyar mezőgazdaság és a vidék megújulásának záloga, ahol az új technológiák készségszinten lesznek oktatva, hiszen ma már multidiszciplináris tudásra van szükség az agrárium területén is. 

Kiemelte, az egyetem kulcsszerepet tölt be a generációváltásban, a nemzedékváltás gördülékenyebbé tétele ugyanis létfontosságú a magyar mezőgazdaság számára. Ez a pálya jelenleg nem vonzó a fiataloknak, nem jelent számukra perspektívát, nem látnak benne kitörési lehetőséget, ezért cél a pályaorientációs fókusz adása, a megfelelő informatika tudás biztosítása, illetve a mezőgazdaság izgalmassá tétele - tette hozzá. Nagy István szerint az agrár-felsőoktatás eddig nem volt hatékony Magyarországon, ezért az integráció eredményeként létrejött egyetem célja a hatékonyság növelése is, amellett, hogy egyik feladatának tekinti, hogy minél többen válasszák ezt a szakmát.

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06