Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

agrarszektor.hu
Közel 480 milliárd forintos vagyonnal Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított legfrissebb listáját. Második helyen Csányi Sándor áll több mint 393 milliárd forintos becsült vagyonával, akit a tizenkettedik helyen követ a mostanában zűrösebb időket élő Bige László. A 2020-as 50-es listára több, az agráriumban érdekelt vállalkozó, illetve annak családja is felkerült.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított 2020-as listáját, 479,4 milliárd forintos becsült vagyonnal, ami 70 milliárd forinttal nőtt tavaly óta. Mészáros az agráriumban is folyamatosan terjeszkedik egyik legismertebb érdekeltségével a Talentis Grouppal. A lista második helyén Csányi Sándor áll 393,4 milliárd forintos vagyonnal, és habár a koronavírus-járvány okozott problémákat érdekeltségeiben, a Bonafarm Csoportja újabb nagy beruházásokra készül a jövőben. 

Habár az utóbbi időben ismét komoly ügyekben indult eljárás Bige László ellen, hiszen több száz milliós sikkasztás elfogadásával vádolja az ügyészség, a műtrágyakirály így is a tizenkettedik helyen végzett 115,5 milliárd forintos vagyonnal. Ez részben annak köszönhető, hogy a beszakadó energiaárak mellett egyre jobb üzleti eredményeket jelent a Nitrogénművek, melynek beértek a fejlesztései is, és a tulajdonos szerint a tavalyi rekordévük lehet. Tizenhatodik helyen áll Bárány László és családja 88,3 milliárd forintos becsült vagyonnal, legismertebb érdekeltségeik a Master Good, és a tavaly felvásárolt Sága. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A lista huszonötödök helyén Szabó Miklós és családja állnak 58,2 milliárd forintos vagyonnal. A Tranzit Csoport 15 milliárd forintos beruházása révén új állattartó telepeket épített, valamint korszerűsítették az eszközállományt. Emellett a vállalat további 20 milliárdos beruházásba kezd, ebből 4,5 milliárd forintot a 2019-ben felvásárolt, gyorsfagyasztott élelmiszereket gyártó Marneváll Zrt. kapacitásbővítésére fordítják.

A harmincadik helyen Szatmári Zoltán és családja szerepelnek 45,4 milliárd forintos vagyonnal, akik a hazai malomiparban az egyik legfontosabb szereplők, az iparágban tavaly közel 14 milliárd forintos bevételt értek el. Harmincharmadik a listán Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője 43 milliárd forintos vagyonnal, a negyvennegyedik helyen pedig Kenyeres Zoltán és Imre állnak 31,3 milliárd forintos becsül vagyonnal. 

Címlapkép forrása: MTI/Bodnár Boglárka

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58