Itt van a friss lista: ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon

Itt van a friss lista: ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon

agrarszektor.hu
Már nem Mészáros Lőrinc vezeti a leggazdagabb magyarok listáját, a korábbi éllovast Csányi Sándor előzte meg, akinek a becsült vagyon meghaladja az 500 milliárd forintot. Mészáros Lőrinc négyszer egymás után volt az ország leggazdagabbja, most azonban fordult a kocka, és mindössze a harmadik helyen szerepel. Az OTP elnök-vezérigazgatója többek között a Bonafarm-csoportnak köszönheti a növekedést, valamint az első helyet, a cégcsoport ugyanis a számítások szerint egy év alatt 20 százalékkal növelte az értékét.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Letaszította a trónról Mészáros Lőrinc, felcsúti milliárdost Csányi Sándor, a Forbes számításai szerint az OTP elnök-vezérigazgatójának vagyona már meghaladja az 500 milliárd forintot, így jelenleg ő vezeti a leggazdagabb magyarok listáját. A jelenleg becsült vagyona 541,6 milliárd forint, ami azt jelenti, hogy több mint 70 milliárddal növelte a vagyonát az elmúlt egy évben. A növekedés motorja a Bonafarm-csoport volt, ami a számítások szerint 20 százalékkal növelte az értékét egy év alatt. Mészáros Lőrinc idén nemcsak helyet cserélt Csányi Sándorral, de egészen a képzeletbeli dobogó harmadik helyére csúszott vissza. A második helyen ugyanis Felcsuti Zsolt, az MPF Holding tulajdonosa szerepel 468,8 milliárd forintos becsült vagyonnal.

EZ IS ÉRDEKELHET

A leggazdagabb magyarok listáján több agrárvállalkozó is szerepel. Idén a 25. helyen szerepel Bárány László és családja 68,5 milliárd forintos becsült vagyonnal. Úgy tűnik tehát, hogy a családi cégbirodalomban, a Master Good-ban mostanra értek be az elmúlt évek fejlesztései. 26. helyen találjuk Harsányi Zsoltot, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét 67,5 milliárd forintos vagyonnal. A 28. helyen Szatmári Zoltán és családja szerepel, akinek malomipari és tejipari érdekeltségei is vannak, becsült vagyona 60,8 milliárd forint. Szabó Miklós és családja 59,3 milliárd forinttal a 29. helyen állnak idén. A debreceni székhelyű baromfifeldolgozó, a Tranzit csoport életét nemcsak az elszálló energiaárak, de a madárinfluenza is megnehezítik. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Kenyeres Imre és Zoltán a 45. helyre kerültek 41,9 milliárd forintos vagyonukkal. A testvérek snackbiznisze a Mogyi Kft., most épül a hatodik üzemük. Bige László, a Nitrogénművek tulajodonosának neve is szerepel az 50-es listán, ugyanakkor sem becsült vagyon, sem helyezés nem szerepel mellette. Ennek az az oka, hogy a műtrágypiacon uralkodó bizonytalanságok miatt lehetetlen értékelést végezni, ráadásul a cécsoport nem éli a legjobb időszakát 2022-ben, hiszen sok kényszerpihenővel voltak kénytelenek üzemelni idén. 

Címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?