Jelentős változás történt egy pályázati felhívásban: ez rengeteg gazdát érinthet

Jelentős változás történt egy pályázati felhívásban: ez rengeteg gazdát érinthet

agrarszektor.hu
A 2020 utáni Közös Agrárpolitikával kapcsolatos jogalkotási eljárás elhúzódása miatt az Agrárminisztérium a tavalyi évben egy évvel meghosszabbította a szarvasmarha tejágazatot érintő állatjóléti támogatás kötelezettségvállalási időszakát - emlékeztetett Nagy István agrárminiszter. Most újabb egy évvel meghosszabbodik a támogatás kötelezettségvállalási időszaka.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy 2022-ben ismételten - immár mindkettő támogatotti körre kiterjedően - elérhető lesz a hosszabbítás lehetősége. Ezáltal azon kedvezményezettek számára, akik élnek a hosszabbítás lehetőségével, egy évvel tovább, 2023. április 30-ig tart a támogatási időszak.

A Kedvezményezettek a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását az Államkincstár által rendszeresített és közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhetik 2022. január 25-től 2022. február 22-ig. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem 2022. március 11-ig visszavonható. Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy nem szükséges kérelmet benyújtania - hangsúlyozta a miniszter.

A hosszabbítás lehetőségével élő szarvasmarhatartók a 2022. május 1-el kezdődő gazdálkodási évtől jelentősen megemelt támogatási összegekre lehetnek jogosultak - zárta gondolatait Nagy István. A pályázati felhívás és a módosítás részleteit tartalmazó közlemények az alábbi oldalon érhetőek el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?