Fontos tájékoztatás érkezett a fűszerpaprika-termelőknek: nem árt odafigyelni

Fontos tájékoztatás érkezett a fűszerpaprika-termelőknek: nem árt odafigyelni

agrarszektor.hu
Megjelent a Magyar Államkincstár 36/2022. (V. 5.) számú Közleménye a fűszerpaprika-termelők részére 2022. évben igénybe vehető csekély összegű támogatásról. A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014. (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a fűszerpaprika-termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából vásárolt fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A támogatási időszakban (2021. október 20-a és 2022. április 30-a között) vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasznált fémzárolt vetőmag nettó árának 75%-a, de kilogrammonként legfeljebb 100 000 forint. A támogatás összege a kérelmező és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás(ok) részére rendelkezésre álló szabad csekély összegű támogatási keret figyelembevételével kerül meghatározásra. A támogatás iránti kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2022. május 1. 09:00:00 és 2022. augusztus 5. 23:59:59 között nyújtható be - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

Csatolandó dokumentumok

A saját nevére kiállított számlával rendelkező fűszerpaprika-termelőnek:

A termeltető vagy termelői csoport nevére kiállított számlával rendelkező fűszerpaprika-termelőnek:

  • a támogatási időszakban vásárolt fémzárolt vetőmagról a termeltető vagy termelői csoport nevére kiállított számla másolata,
  • a fémzárolt vetőmag címkéjének vagy a minősítését igazoló bizonyítványnak a másolata,
  • a termeltetővel vagy termelői csoporttal kötött szerződés másolata, és
  • a termeltető vagy termelői csoport által a fűszerpaprika-termelő részére átadott fémzárolt vetőmag mennyiségét és nettó árát, valamint a származás megjelölését tartalmazó, a termeltető vagy a termelői csoport által kiállított dokumentum.

EZ IS ÉRDEKELHET

A támogatás iránti kérelem módosítására a benyújtását követő naptól számított tíz napon belül, de legkésőbb a benyújtási határidő végéig, 2022. augusztus 5. 23:59:59-ig van lehetőség.

Benyújtási módjai:

  • természetes személy ügyfél esetén, amennyiben rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel, akkor az ügyfélkapuján keresztül saját nevében;
  • nem természetes személy ügyfél esetén elsődleges képviselője útján;
  • természetes személy / nem természetes személy ügyfél esetén meghatalmazott útján ügyfélkapus beazonosítással történő benyújtás;
  • természetes személy / nem természetes személy ügyfél esetén kamarai meghatalmazott útján ügyfélkapus beazonosítással történő benyújtás.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?