Közeleg a határidő: sokat bukhatnak azok a méhészek, akik ezt most nem intézik el

Közeleg a határidő: sokat bukhatnak azok a méhészek, akik ezt most nem intézik el

agrarszektor.hu
Eddig közel 2900 méhész élt azzal az Agrárminisztérium által kiírt pályázati lehetőséggel, amely segíteni kívánja a méhészeti ágazat hatékonyságának növelését, az állatjóléti feltételek javítását, és ezen keresztül a méhegészségügyi problémák megelőzését. A támogatási kérelmeket a méhészek még 2022. július 19-ig nyújthatják be.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Agrárminisztérium 2022. június 3-án, 10 milliárd Ft keretösszeggel hirdette meg a VP3-14.1.2-22 kódszámú "Méh állatjóléti támogatás" megnevezésű pályázati felhívását. Ezzel a szaktárca a nyilvántartásban szereplő méhészek számára biztosít vissza nem térítendő támogatást.

A felhívás keretében támogatott tevékenység - a méz visszahagyására vonatkozó kötelezettség - betartása esetén 15 euro/méhcsalád/év vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek az igénylők. Fontos feltétel, hogy a pályázó méhész a kérelem beadását megelőzően legalább 3 éve a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló 119/2007. (X. 18.) FVM rendeletben bejelentett és nyilvántartott méhtenyészettel rendelkezzen. A pályázati felhívás részletei az alábbi oldalon ismerhetők meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?