Itt a nagy bejelentés: komoly támogatást kapnak 2023-tól ezek a gazdák

Itt a nagy bejelentés: komoly támogatást kapnak 2023-tól ezek a gazdák

agrarszektor.hu
2023-ban is folytatódik a Széchenyi Kártya Program. A kormány döntése értelmében januártól hat temék marad a programban: egy folyószámla- és egy likviditási hitel, egy kisebb vállalkozásokat segítő mikrohitel, a turisztikai és az agrárágazatot segítő programok, illetve egy, az energiahatékonysági fejlesztéseket támogató hitel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az orosz-ukrán háborúban az Oroszország ellen hozott uniós szankciók rendkívül hátrányos gazdasági következményekkel járnak a hazai kkv-k számára. A kamatlábak magasak, a hitelfeltételek szigorodnak, forgóeszközhitel-szükséglet megnőtt, az energiahatékonysági fejlesztésekhez pedig forrásokra van szükségük. Ebben a helyzetben a kormánynak kézzelfogható segítséget kell nyújtania. A magyar kkv-k talpon maradásának és versenyképesének megőrzése érdekében a magyar kormány arról döntött, hogy 2023 első félévében kezelési költség nélkül, a piaci kamatszinthez képest rendkívül kedvező, évi 5%-os ügyfélkamattal elérhetővé teszi a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeit. Januártól 6 darab termék marad: a folyószámla-és likviditási hitel mellett továbbra is elérhetők lesznek a kisebb vállalkozásoknak szóló termékek (mikrohitel), a turisztikai és agrárágazatot segítő programok (Széchenyi Turisztikai Kártya és Agrár Széchenyi Beruházási Hitel), és az energiahatékonysági fejlesztéseket támogató Széchenyi Zöld Beruházási Hitel is.

Kiemelendő továbbá, hogy a Széchenyi Kártya Program kulcsszerepet játszik a kormány által bejelentett Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programban is. A résztvevő vállalatok számára ugyanis lehetőség van arra, hogy az energiahatékonysági beruházásaikat a kedvező, 5%-os kamat mellett elérhető Széchenyi Zöld Beruházási Hitel segítségével hajtsák végre. A hitel igénybevételekor pedig a kormány önerőtámogatást nyújt legfeljebb a beruházás összköltségének 15%-a erejéig. A Programfeltételeit a www.energiatamogatas2022.hu portálon elhelyezett felhívás tartalmazza, a regisztráció október 20-án indult el az oldalon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?