Kényszerhelyzetbe került Németország: nagy a tét, ezen sürgősen változtatni kell

Kényszerhelyzetbe került Németország: nagy a tét, ezen sürgősen változtatni kell

agrarszektor.hu
A Német Kiskereskedelmi Szövetség (HDE; Handelsvarband Deutschland) a jelenlegi magas energiaárakkal kapcsolatos viták közepette a gyors döntéshozatal jelentőségére hívja fel a figyelmet. Az energiaárak csökkentésére irányuló intézkedéseket minél sebesebben kell meghozni és bevezetni, különben nem lesznek hatásosak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A HDE álláspontja szerint hatékony vészhelyzeti támogatásokra van szükség a különösen érintett vállalkozások számára - FruitVeB. Az energiaválság hatása a kiskereskedelemre rendkívüli mértéket ölt. Most gyors politikai lépésekre van szükség, hogy a magas energiaárakkal meg tudjanak birkózni - nyilatkozta Stefan Genth, a HDE ügyvezető igazgatója. Mindenekelőtt az energiaárak csökkentésére irányuló intézkedéseket kell meghozni, de a kivételes helyzetben közvetlen támogatásokra is szükség van:

Sok kiskereskedő már most eléri pénzügyi lehetőségei korlátait. Eddig a legkevésbé sem sikerült tompítani az emelkedő energiaárak következményeit

- hangsúlyozza Genth.

EZ IS ÉRDEKELHET

Genth szerint a kiskereskedelmi ágazat évek óta élen jár az energiatakarékosságban. Az energiaválság idején a kiskereskedelem többek között klímavédelmi kampányának plakátjaival átlátható módon tájékoztatott a megtett energiatakarékossági intézkedésekről, például az üzlethelyiségek hőmérsékletét megőrző zárt ajtókról és a világítás csökkentéséről. A kiskereskedők továbbra is kiveszik a részüket a munkából, és ahol csak lehet, energiát takarítanak meg. A magas energiaköltségek kezelésében azonban a kiskereskedők az állami támogatásra szorulnak - folytatja Genth, aki szerint a kiskereskedelmi vállalkozások egyedül nem tudtak megbirkózni ilyen szintű költségrobbanással.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06