Óriási pénzeső hullott: már több ezer magyar gazda kapott ilyen támogatást

Óriási pénzeső hullott: már több ezer magyar gazda kapott ilyen támogatást

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium újabb 8 milliárd forint mezőgazdasági kisüzemet segítő támogatásról döntött a napokban - mondta Nagy István agrárminiszter a 24. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárcavezető kiemelte, az elmúlt időszakban tovább nőtt a kistermelői, kézműves tejtermékek népszerűsége, egyre tudatosabbak a vásárlók. Az agrártárca elkötelezett a kistermelők támogatása mellett, a mostani újabb támogatással már több mint 80 milliárd forintot ítéltek meg több mint 14 ezer kisüzemi gazdálkodónak. Hozzátette: a felhívás keretében 15 000 eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre nyújtott egyösszegű, átalány jellegű támogatásra nyújthattak be támogatási kérelmet a kisméretű üzemmel rendelkező őstermelők és vállalkozások. Folytatjuk a magyar mezőgazdaság megújítását, a Közös Agrárpolitika Stratégia Tervben 5300 milliárd forint jut a magyar vidéknek - hangsúlyozta Nagy István. 

A miniszter rámutatott, a Hármas-Körös völgyében méltó helye és kultúrája van a sajtoknak, a boroknak. A Sajt- és Túrófesztivál a hagyományainkról, a kultúránkról, zenéinkről, táncainkról, a gasztronómiánkról szól. A fesztivál jelentőségét az is jól példázza, hogy hazánkban az elmúlt években nőtt az egy főre jutó sajtfogyasztás, tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58