Nagyot lép az UBM Romániában, raktártelepet vásárolt a takarmánygyártó

Nagyot lép az UBM Romániában, raktártelepet vásárolt a takarmánygyártó

agrarszektor.hu
A cégcsoport romániai leányvállalata, az UBM Agri Trade SRL június 15-én egy összesen több mint 104 ezer négyzetméter alapterületű, 30-50 ezer tonna mezőgazdasági termény raktározására alkalmas telepet vásárolt Budești városában. Az akvizíció eredményeképpen a vállalat - amely az előző, 2022. június 30-án lezárt üzleti évben 261,02 millió román lej, azaz közel 20 milliárd forint árbevételt produkált -, még profitábilisabbá teheti a tevékenységét.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az UBM Agri Trade SRL az eddigiekben kizárólag takarmányalapanyag-kereskedelemmel foglalkozott. Az UBM bukaresti székhelyű leányvállalata az új raktárbázist az egyre jelentősebb volumenű kereskedelmi tevékenysége során beszerzett, saját tulajdonában lévő gabona és egyéb takarmányalapanyagok tárolására, illetve - szabad kapacitás esetén - a szerződött partnerek részére végzett raktározására hasznosítja majd. Az akvizíciót az UBM - a terjeszkedési stratégiájával összhangban - saját tőkéből finanszírozta - írja az UBM közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Budapesti Értéktőzsde agrárcégeként ismert cég 2018-ban lépett be a román piacra, amikor megnyitotta bukaresti gabonakereskedő irodáját, amely az előző, 2022. június 30-án lezárt üzleti évben már 261,02 millió román lej, azaz közel 20 milliárd forint árbevételt termelt. A cégcsoport romániai terjeszkedésének következő állomása volt 2019-ben az UBM Feed Romania SRL tulajdonába tartozó takarmánykeverő felavatása a Maros megyei Kerelőszentpálon. Románia legnagyobb független takarmánygyára 15,6 millió euró összértékű beruházással jött létre, évi 220 ezer tonna kapacitással rendelkezik, és Európa egyik legmodernebb üzemének számít.

Az 1996-ban alapított UBM Csoport idén március 9-én mutatta be a 2025/26-os üzleti évig felvázolt növekedési stratégiáját, amelynek értelmében a Magyarországon, Szlovákiában és Romániában összesen 6 takarmánygyárat működtető cégcsoport további akvizíciók és zöldmezős beruházások révén folytatja kelet-közép-európai terjeszkedését, illetve a commodity üzletágban fejleszti regionális logisztikai infrastruktúráját.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14