Új mesterszakot indít a MATE: itt vannak a részletek

Új mesterszakot indít a MATE: itt vannak a részletek

agrarszektor.hu
A korszerű agrárgazdaság ma már elképzelhetetlen a mindennapi életünkben is megtalálható okos műszaki megoldások, a digitalizáció nélkül. Elsősorban ezekről a technológiákról, eszközökről szól a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) által alapított új agrár-műszaki rendszermérnök mesterképzési szak, amely elsősorban az agrárképzési területen alapdiplomával rendelkezők számára szól.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Új agrár-műszaki rendszermérnök mesterszakot indít a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, melyre agrárképzési területen szerzett alapdiplomával lehet felvételizni, 2024. február 15-ig. A képzésre - a MATE felvételi eljárásban meghirdetett további szakjaihoz hasonlóan - a felvi.hu E-felvételi rendszerében lehet jelentkezni. A 3 féléves új képzés elsősorban az agrárdigitalizáció, a termelésben megjelenő mesterséges intelligencia megoldások, a korszerű mezőgazdasági géprendszerek, valamint a műszaki, technológiai, adattudományi, menedzsment és gazdaságtani ismeretek terén bővíti a hallgatók agrártudományi alapismereteit - írja a MATE közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A képzés sikeres elvégzése után a végzettek alkalmassá válnak agrárgazdaságok irányítására, műszaki és/vagy gazdasági rendszerfolyamatok, illetve vállalati projektek menedzsmentjének kialakítására és működtetésére, vagy akár kutatási és innovációs tevékenységek végzésére is. A tudományos élet iránt érdeklődők pedig a doktori képzésben is folytathatják tanulmányaikat. A képzésre a növénytermesztő mérnöki, a természetvédelmi mérnöki, a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, a vidékfejlesztési agrármérnöki, az állattenyésztő mérnöki, a mezőgazdasági mérnöki és a vadgazda mérnöki alapképzési szakokon végzettek jelentkezését várja a MATE.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Fontos együttműködést kötött a MATE
Fenntarthatóság

Fontos együttműködést kötött a MATE

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem oktatási, kutatási, kiválasztási és tudományos célú együttműködési megállapodást kötött a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálattal.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?