Változás jöhet a magyar földeken: ezt még június 9-ig elintézhetik a gazdák

Változás jöhet a magyar földeken: ezt még június 9-ig elintézhetik a gazdák

agrarszektor.hu
Megkezdődött Magyarország Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terve alapján a „Földhasználat váltást elősegítő beruházások és azok fenntartása” című pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A felhívás kiemelt célja a mezőgazdasági területek ökoszisztéma-szolgáltatásainak erősítése, a biológiai sokféleség csökkenésének megállítása és visszafordítása a beporzók, az apróvadfajok vagy éppen a mezőgazdasági területhez kötött madárfajok számára kedvező élőhelyek fejlesztése révén vagy éppen a talajerózió elleni védelem. Ennek érdekében a tervezett pályázati felhívás támogatni kívánja a biodiverzitás védelmi célú évelő kultúrák telepítését, az erózióvédelmi célú gyepes sávok szántóterületeken és állandó kultúrákban történő kialakítását, füves, cserjés sávok kialakítását szántóterületeken, továbbá gyepek telepítését szántóterületeken. A földhasználat váltást, illetve az élőhelyek helyreállítását elősegítő nem termelő beruházások megvalósítása mellett azok fenntartása is támogatott lesz.

A fejlesztések megvalósítása és azok fenntartása nem csak a környezeti és természetvédelmi értékeket szolgálják, hanem a fenntartható mezőgazdasági termelést is. A közzétett támogatási konstrukció tervezet széleskörű szakmai egyeztetés eredménye, de fontos, hogy bárki elmondhassa a javaslatait. A tervezet elérhető az Agrárminisztérium KAP tematikus oldalán, a kap.gov.hu címen, a véleményezésre 2024. június 9-ig van lehetőség.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 29. 16:01