Július 3-án lejár a határidő: ezt még sokaknak el kell intéznie itthon

Július 3-án lejár a határidő: ezt még sokaknak el kell intéznie itthon

agrarszektor.hu
Az „Antimikrobiális rezisztencia (AMR) elleni küzdelem kompenzációs kifizetés” (KAP-RD33b-1-24) intézkedéshez kapcsolódó támogatási kérelem benyújtására 2024. július 3-ig van lehetőség. A támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton lehet eljuttatni a Magyar Államkincstárhoz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Már csak két hét áll a magyar termelők rendelkezésére az „Antimikrobiális rezisztencia (AMR) elleni küzdelem kompenzációs kifizetés" intézkedéshez kapcsolódó támogatási kérelem benyújtására. Ahogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is megírta, a támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az egységes kérelem benyújtására szolgáló elektronikus felületen keresztül lehet benyújtani. Az AMR elleni küzdelem kompenzációs kifizetés célja az antimikrobiális szerek, elsősorban az antibiotikumok felelős, fenntartható használatának elősegítése, különösen a humán egészségügyi szempontból kritikus hatóanyagok alkalmazásának visszaszorítása és az antimikrobiális rezisztencia kialakulásának megelőzése.

A felhívás alapján normatív, vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek azon jogosultsági feltételeknek megfelelő nagy létszámú árutermelő minősítésű állattartó teleppel rendelkező mezőgazdasági termelők (sertés, baromfi vagy szarvasmarha tartók), akik hozzájárulnak az antimikrobiális rezisztencia visszaszorításához azáltal, hogy a jogszabályokban meghatározott követelményeken túlmutatóan, önkéntes alapon, a felhívásban meghatározott feltételek szerint vállalják a kötelezettségek megvalósítását és azokat teljesítik.

A pályázat benyújtásához használható kitöltési útmutató és a pályázati felhívásra vonatkozó információk az Államkincstár alábbi oldalán érhetőek el. Minden, a benyújtáshoz szükséges információ a szerepel a kitöltési útmutatóban. A kitöltéssel kapcsolatosan kérdéseket a portálon keresztül a kérdés-válasz menüpontban dedikáltan, intézkedéshez kapcsolódóan is fel tudják tenni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?