Állattartók, figyelem! Sokat bukhat, aki ezt nem teszi meg június végéig

Állattartók, figyelem! Sokat bukhat, aki ezt nem teszi meg június végéig

agrarszektor.hu
Közeleg a juh és kecskeágazat termelési hatékonyságának növelése érdekében meghirdetett tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatáshoz kapcsolódó támogatási kérelmek benyújtásának végső határideje. A kérelmeket legkésőbb 2024. július 1-én éjfélig lehet benyújtani - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Agrárkamara arra hívta fel a figyelmet, hogy a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 74/2016. (XI. 29.) FM rendelet alapján a juh és kecskeágazat termelési hatékonyságának növelése érdekében meghirdetett csekély összegű támogatás esetében a támogatási kérelmeket a Magyar Államkincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2024. június 1. 00:00:00 és 2024. június 30. 23:59:59 között lehet benyújtani. A pályázatokat az Államkincstár oldalán az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci Intézkedések → Nemzeti támogatások → Mezőgazdasági csekély összegű támogatás → Tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatása menüponton keresztül lehet benyújtani.

A NAK szakemberei azt javasolják, hogy a pályázók a kérelem benyújtását megelőzően részletesen tekintsék át a vonatkozó jogszabályt, valamint a Kincstár által közzétett, a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatáshoz kapcsolódó 32/2024. (V. 27.) számú közleményt. A már benyújtott támogatási kérelmek esetleges módosítására legkésőbb a benyújtási határidő végéig, azaz szintén 2024. július 1-én 23:59:59-ig van lehetőség. A módosításra nem került kialakításra külön elektronikus űrlap, hanem az a már benyújtott támogatási kérelem (elektronikus űrlap) újbóli megnyitásával, az azokban megadott adatok javításával történhet.

A hiánypótlást, a jogorvoslati kérelmet vagy egyéb dokumentumot a Kincstár honlapján keresztül, elérhető elektronikus felületen, a korábban már benyújtott támogatási kérelemhez kapcsolódóan az Általános ügyintézés → Támogatáshoz kapcsolódó iratok elektronikus beküldése menüponton keresztül kell benyújtani. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyúttal jelezte, hogy falugazdász-hálózatán keresztül segíti a gazdálkodókat a kérelmek benyújtásában.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?