Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A Foglalkoztatási, Szociálpolitikai, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács (EPSCO) ülésén elfogadott tervezet értelmében az ételek csomagolásán fel kell majd tüntetni azok energiatartalmát, valamint zsír, cukor, só, protein és szénhidrát tartalmát is. Mennyiségüket 100 grammra, vagy milliliterre vetítve is meg lehet majd adni, esetleg az ajánlott bevitel százalékában, de ha a tájékoztatás nem félrevezető, más formában is megadhatják az élelmiszercégek az adatokat.
Az adatoknak nem kell feltétlenül a csomagolás elején szerepelni, de jól látható helyen kell feltűntetni őket.
Megállapodás született arról is, hogy sertés, bárány és baromfi húsok esetében kötelezően fel kell tüntetni a származási országot (marhahús esetében már most is kötelező az eredet-megjelölés).
Számos alkohol tartalmú italt azonban kívül helyeztek a kötelező címkézési körön.
A mostani megállapodásban foglaltak kevésbé szigorúak, mint az EP szakbizottsága által júniusban elfogadott javaslatok. A német képviselőasszony, Renate Sommer egyenesen elkeserítőnek találja, hogy a címkét nem a csomagolás elejére kell majd elhelyezni. Sommer megjegyezte: a Parlamenttel kemény tárgyalások folynak még az élelmiszercímkékről, a fogyasztóknak tehát még várniuk kell az egyértelműbb tájékoztatásra, ha egyáltalán születik ilyen valaha.