Vetőmag osztás: végre megtudják, hogyan terem a zöldség!

agrarszektor.hu
A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával elindult a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) Vesd bele magad! programja. A mozgalom keretében már 2000 kisiskolás kapott vetőmagot, hogy saját borsót, répát termesszen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A programot Szombati Zoltán cserkeszőlői vállalkozó kezdeményezte, aki saját unokája példáján látta: a mai fiatalok azt hiszik, a zöldség a nagyáruházakban "terem". A gazdálkodó az AGRYA támogatásával vetőmagot adott kisiskolásoknak, hogy felhívja a gyerekek figyelmét: kis termőföldön, jelentéktelen anyagi ráfordítással otthon is lehet friss zöldségeket termeszteni.

A fiatalok olyan növényeket kaptak, amelyek nem kényesek, termesztésük nem igényel szakismereteket: sárgarépát, borsót, tököt és retket. A mozgalom célja, hogy minél több kisiskolással megértesse a helyben előállított termékek fontosságát.

A programban általános iskolai osztályok vehetnek részt, akik minden hónapban beszámolnak kertjeik növekedéséről, a zöldségek felhasználásról. A legszorgosabb osztály egy három napos kirándulást nyerhet, melynek során megismerheti egy fiatal gazda tevékenységét és azt, hogyan dolgozzák fel a megtermelt élelmiszereket.

Elkészült a mozgalom honlapja, amelyen a gyerekek fontos ismereteket sajátíthatnak el, szakemberek segítségét kérhetik, beszámolókat, fotókat küldhetnek saját kiskertjeikről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06